Hoppa till sidans innehåll

Information


Här kommer vi att lägga ut övrig information som rör Hyllstofta Skytteförening, men som inte passar under någon av de andra rubrikerna.

Vissa dokument är i PDF-format och för att kunna läsa dem krävs att Acrobat Reader är installerat.
Acrobat Reader är gratis och kan hämtas på Adobe.com.


Frivilliga Skytterörelsens månadsbrev (pdf)

2008:  juni  |  maj  |  april  |  mars  |  februari

2007:  november  |  oktober


120924 - Nya framgångar för HSKF

Vid Skånskt Mästerskap korthåll fält blev Robin Ljungkvist Skånsk Mästare i lägre klass.
Hyllstofta blev även lagvinnare.

I kretsmästerskapet blev Hampus Billquist kretsmästare i lägre klass.

Grattis till alla duktiga skyttar!


120803 - JSM-silver till Emma     Klicka här för bild

Emma Persson tog under SM-veckan i Ystad en fin silverplats i damjuniorernas halvmatch, 3 x 20. Inför finalen låg hon på en andraplats, vilken hon lyckades hålla. Finalen var mycket spännande och inför det sista ståskottet skiljde endast tre tiondels poäng till trean. Emma avslutade med en 10a!

Emma tog sig även till final i 60 ligg, damjunior.

SM-veckan i Ystad var ett mycket fint arrangemang. Deltog gjorde även Jonas Jakobsson och Lotta Helsing, paralympicsskyttarna som tränar i Ystad denna vecka. OS-representanter från USA och Danmark använde SM-veckan som ett sista träningsläger inför resan till London.


120630 - Storslam för Marco vid Sydsvenska Mästerskapen! »

Vid Sydsvenska Mästerskapen i korthåll som avhölls i Kristianstad lördagen den 30 juni hade föreningen stora framgångar.

Marco Ljungkvist blev liggandemästare och fick även SSM-medaljen liggande för högsta resultat. Liggandelaget blev mästare och där ingick Marco och Robin Ljungkvist tillsammans med Louise Persson.

I fält blev Marco tvåa efter särskjutning och laget vann med lagmedlemmarna Marco och Robin Ljungkvist samt Linnea Malmborg.

Vi plockade också många klassvinster, se resultatlista som läggs upp här så snart den kommer från arrangören. Ett stort GRATTIS till alla duktiga skyttar!


101128 - Emma Persson svensk mästare i Falling Target!

Emma missade tyvärr finalskjutningen i JSM, men istället för att deppa laddade hon om och tog sig vidare till finalen i seniorklassen som siste deltagare. Väl där sopade Emma banan med allt motstånd och stod slutligen som segrare.
GRATTIS!
Länk till finalskjutningen


081206 - Alkohol- och drogpolicy för HSKF

Bakgrund
Hyllstofta skytteförening och Ungdomsskytteförening är en ideell förening där huvudinriktningen i verksamheten är gevärsskytte. I vår förening finns en stor målgrupp barn och ungdomar och vi vill ta ansvar och erbjuda dem en drogfri uppväxtmiljö. Våra ledare skall verka som goda förebilder som representerar vår förening. Vi vill genom att verka för en alkohol- och drogfri verksamhet visa att vi ta vårt ansvar för ungdomarna. Alkohol- och drogpolicyn berör alla i föreningen.

Innebörd
Alkohol och droger ska inte förekomma vid träning, tävling och annan föreningsverksamhet.

Förankring
Policyn ska förankras och revideras vid årsmötet där också betydelsen och syftet ska klargöras. Policyn ska exponeras på föreningens hemsida.

Kontaktpersoner
Ola och Carina Persson, Hyllstoftavägen 16, 264 93 KLIPPAN, tfn 0435-24032 utses till föreningens kontaktpersoner gällande denna policy.


080914 - Framgångar för Hyllstofta SKF på JSM!

Louise Persson blev 7:a i korthåll fält och Louise och Emma Persson fyra i föreningslag korthåll fält.
GRATTIS!


070902 - Storslam för Hyllstofta SKF!

Hyllstofta SKF fick verkligen till det vid Förbundsmästerskapen i korthåll fält genom att ta hem alla tre mästerskapstitlarna:
Högre: Janne Persson, Veteran: Ole Jensen, Lägre: Ronja Persson
STORT GRATTIS TILL VÅRA DUKTIGA SKYTTAR!


060603 - Loppmarknaden blev en succé!     Klicka här för bilder

När Mona och undertecknad på årsmötet föreslog att föreningen skulle anordna en loppmarknad för att få in extra pengar, visste vi egentligen ingenting… Jag hade i och för sig en klar bild hur en loppis ”bör” vara arrangerad, men i övrigt var vi stora noviser.

Efter att under senvåren delat ut flygblad, pratat med medlemmarna, satt upp anslag och börjat röja hemma i våra egna förråd, öppnade vi i maj månad dörrarna till luftgevärshallen, för att ta emot ”loppor”. Det gick lite trögt i början, och jag hade stora farhågor att vi inte skulle få ihop tillräckligt med saker.
Men sista veckan i maj fullkomligt rasslade det in prylar, och folk ringde från alla håll. Jag insåg att vi faktiskt kunde hålla undan ”finsaker” till ett speciellt bord, och kollade upp priser mm.

På fredagen innan loppmarknaden, var det avtalat med Össjö Skf om hjälp med att hämta de stora verkstadstält som finns till förfogande. Men när vi kom till Össjö, hade något missförstånd skett, och ingen mötte upp. Efter några samtal hit och dit, kunde vi i alla fall lokalisera gården där tälten fanns. Uppe på sädesmagasinet. Jippi. En brant trappa ledde upp och tälten som vägde många, många kilo fick nästan kastas ner.
Innan det blev kväll på fredagen var tälten resta på fotbollsplanen vid Stenevistugan och försäljningsborden utplacerade.

Trots att vi var lovade vackert väder, regnade det på lördagsförmiddagen när vi möttes för att plocka ut alla våra saker. Många rullebörar och lådor senare var luftgevärshallen någorlunda tom, och vi försökte bringa ordning ute i tälten. Jag hade ambitionen att hålla perfekt ordning, men det fick prutas på p g a platsbrist. Dock var jag mycket nöjd i slutet av dagen.

Så var det då dags.
Vi hade stämt möte med alla försäljarna redan halv 11, för att gå igenom dagen, utrusta med tröjor och pengaväskor. Vi åt en snabb lunch innan bilarna började rulla in i Hyllstofta. Ole och Janne fick det svettigt ett tag när alla bilarna skulle dirigeras på ”parkeringsängarna”. Micke och Cecilia tog emot 20 kr i inträde och släppte fram besökarna till det uppspända repet.
Jag hade planerat att ge Ola tecken på att det strax var dags att släppa repet genom att ropa: 15 sekunder kvar!, men plötsligt var det en man i folksamlingen som skrek ”NU!” och hela hopen störtade mot tälten. Repet slets av, någon ramlade och vi i tältet var helt förstummade. Kommersen var plötsligt i full gång!

Tiden gick fort, och vid 4-tiden var det endast några strökunder kvar. Vi hade många fina ”loppor” kvar, men så är det vanligtvis.

I början av planeringen av loppisen var ett av mina stora bekymmer att bli av med resterna. Willy lovade då att komma med en sopbil och hjälpa till med detta. Så när nu loppisen var över, på söndagskvällen, plockade vi ihop godbitarna för att skänka vidare till någon annan loppis, och lastade sedan bilflaket fullt. Willy hade ordnat tillträde till tippen, så vi kunde bli av med allt på en gång. Fantastiskt!

Klockan 9 på kvällen var fotbollsplanen tom, skyltarna nermonterade, tälten ihoppackade, allt städat och sorterat, och stugan åter möblerad. Hyllstofta Skytteförenings loppmarknadspremiär var över.

Vi hade 350 besökare och tjänade ca 27.000 kr. Otroligt.

Vi gjorde det tillsammans: Mona, Christer, Janne, Elisabeth, Christian, Ole, Ingemar, Dennis, Ida, Isa, Jennie, Jonas, Daniel, Eva, Fredrika, Lise, Johan, Thomas, Ola, Carina, Louise, Rasmus, Ronja, Emma, Josefin, Marco, Markus, Willy, Gunilla, Sara, Catharina, Micke, Cecilia, Rasmus L.

Det var roligt.

Annika


Sparbanksstiftelsen (utdrag från vår ansökan + stiftelsens särskilda villkor):

Under de senaste tio åren har Hyllstofta Skytteförening fört sin verksamhet till en nivå där stora framgångar för våra ungdomsskyttar har varit möjliga. Med seriösa träningstillfällen och god handledning bedriver föreningen idag en verksamhet i klass med de stora föreningarna i landet. För att nå ett steg längre krävs möjlighet för ungdomarna att fördjupa sig både i teori och praktik inom sin sport. Därför är behovet stort av fler motiverade och engagerade ledare som kan förvalta ungdomarnas talang.

Anslaget på 10.000 kr från Sparbanksstiftelsen skall användas för rekrytering av ledare och tränare.

För bilder från ceremonin, se bildarkivet.


Hyllstofta Skytteförenings verksamhetsberättelser i PDF-format:

2002 (58 kB)  |  2003 (43 kB)  |  2004 (59 kB)  |  2005 (27 kB)  |  2006 (29 kB)  |  2007 (28 kB)

2008 (28 kB)  |  2009 (29 kB)  |  2010 (24 kB)  |  2011 (24 kB)

Uppdaterad: 20 MAR 2013 14:49 Skribent: Marcus Lindén

Webmaster:
Marcus Lindén

Postadress:
Hyllstofta Skf - Skyttesport
Carina Persson, Hyllstoftavägen 16
26493 Klippan

Kontakt:
Tel: 0
E-post: persson.hyllstofta@t...

Se all info