Hoppa till sidans innehåll

Historik


Hyllstofta Skytteförening gick med i Skytterörelsen i maj 1902, det visar den resulotion som fortfarande finns kvar. Dock finns uppgifter som tyder på att föreningen fanns redan 1895. Föreningens första skjutbana låg i Hyllstofta, söder om järnvägen.

Föreningen låg vilande mellan 1930-38, och när den omstartades var det med ny energi. Nya vapen införskaffades, och en ny bana vid Svenningstorp anlades. Man byggde också ett litet klubbhus – det hus som finns avbildat på vårt klubbmärke.

I början av 1970-talet planerades ett bygge av sommarstugor på marken kring skjutbanan och föreningen tvingades alltså att se sig om efter en ny bana. Med hjälp av många händiga medlemmar stod skjutbanan i Lycke färdig 1975 med skjuthallar på 200 och 300 meter samt markörgrav och klubbhus.

1980 belutade styrelsen att anordna en luftgevärsbana. Tavelställ och luftgevär köptes in och källaren i Stenevistugan i Hyllstofta inreddes till luftgevärshall. Det är samma lokal som används idag, dock moderniserad. Livligt frekventerad under vinterhalvåret med skytte två kvällar i veckan.

1986 arrangerade föreningen Kretsens Veteranmästerskap för första gången. Den tävlingen är numera öppen för hela förbundet, och trots att veterantävlingen mist sin status om mästerskap, är den väldigt uppskattad av de äldre skyttarna.

1989 byggdes den första korthållsbanan i Lycke. Dock behövdes en större anläggning relativt snart, så 1999-2000 färdigställdes en ny korthållsbana. Stor vikt lades då vid att säkerheten skulle bli den bästa, och att miljökulfång skulle användas.

Uppdaterad: 20 MAR 2013 14:49 Skribent: Marcus Lindén

Webmaster:
Marcus Lindén

Postadress:
Hyllstofta Skf - Skyttesport
Carina Persson, Hyllstoftavägen 16
26493 Klippan

Kontakt:
Tel: 0
E-post: persson.hyllstofta@t...

Se all info