Hoppa till sidans innehåll

Verksamhet


Luftgevär

Luftgevärsskytte bedrivs inomhus under vinterhalvåret (början av oktober – slutet av mars) i Stenevistugans källare mitt i Hyllstofta. Skjutavståndet är 10 meter.

Man måste vara minst 6-7 år för att få börja skjuta luftgevär men man kan naturligtvis börja även om man är äldre. Det finns ingen övre åldersgräns och vuxna skyttar är väldigt välkomna.

Beroende på ålder eller tidigare prestationer indelas skyttarna i klasser och skjuter antingen sittande med stöd, sittande med remstöd eller stående. En skjutomgång består vanligtvis av provskott plus 20 skott.

Träningstider:
Säsongen slut, välkomna till hösten!

Karta för att hitta till Stenevistugan.


Korthåll

Vi skjuter korthåll utomhus på Lyckebanan under sommarhalvåret (början av april – slutet av september med uppehåll i juli). Man skjuter med ”salongsgevär” och krutladdade patroner på 50 meters avstånd.

Det är lämpligt att vara minst 9 år när man börjar skjuta korthåll, men äldre ungdomar och vuxna är naturligtvis varmt välkomna. Klassindelningen är liknande den i luftgevär bortsett från att korthåll även skjuts i knästående ställning.

En skjutomgång består vanligtvis av provskott plus 20 skott.

Träningstider: Onsdagar 18.00. Se även kalendern.

Karta för att hitta till Lyckes skjutbana


Mauser 6,5 mm

Banskyttet med 6,5-gevären bedrivs utomhus på Lyckebanan under sommarhalvåret (början av april – slutet av september med uppehåll i juli).
Man bör vara minst 12 år för att börja skjuta med 6,5-gevären.

Skjutavståndet är 200 eller 300 meter och beroende på ålder eller tidigare prestationer skjuter man liggande med stöd, liggande med remstöd eller både liggande, knästående och stående.

En skjutomgång består vanligtvis av fem provskott och därefter 15 skott.

Träningstider: Vi tränar på söndagar kl 10.00, för mer detaljer se Kalendern

Karta för att hitta till Lyckes skjutbana.

Uppdaterad: 15 MAJ 2013 14:55 Skribent: Marcus Lindén

Webmaster:
Marcus Lindén

Postadress:
Hyllstofta Skf - Skyttesport
Carina Persson, Hyllstoftavägen 16
26493 Klippan

Kontakt:
Tel: 0
E-post: persson.hyllstofta@t...

Se all info